OK
کاوه گستر کوپلر
  • کاوه گستر دارای گواهینامه ایزو 31000
  • ایزو 3834 و ایزو 8834
  • دارای تاییدیه از اروپا و
  • گواهینامه CE و ISO 290001

کوپلر چیست ؟

کوپلر چیست ؟
کوپلر یک نوع ابزار سخت مکانیکی ( قطعه فلزی ) با استقامت بسیار بالا و ابعاد و متریال تعریف شده که جهت اتصال دو آرماتور استفاده می شود به گونه ای که دو آرماتور به حالت یک آرماتور یکپارچه تبدیل می شوند تا در نهایت تا دو آرماتور در محل اتصال عملکردی یکسان داشته باشند.
استقامت بسیار بالای کوپلر در تحمل نیرو و فشار های وارده بسیار مورد اهمیت می باشد و تراکم آرماتور ها را کاهش داده و کیفیت اجرای بتن ریزی را مطلوب میسازد.
کوپلر ها را وصله مکانیکی هم می نامند که روشی نوین و نه چندان جدید در وصله آرماتور ها استفاده از وصله مکانیکی است.

مزایای استفاده از وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر )

وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) موجب می شود که هنگام کشش، نیرو به کل طول میلگرد اعمال شود زیرا که اتصال اورلپ در انتقال نیروی کششی بسیار ضعیف عمل می کند و در آزمون های تست کشش و تحمل فشار نیروی تحمل فشار در وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) بیشتر از خود میلگرد است.
با استفاده از وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) می شود نیروی فشار را به کل طول میلگرد اعمال نمود زیرا که نیروی فشار در نقطه ی اورلپ نیرویی است که از طرف بتن به آن نقطه وارد می شود و در نتیجه با شکستن بتن اتصال اورلپ نیز از هم گسیخته می شوددر نتیجه وصله مکانیکی (کوپلر) بهترین جایگزین برای اتصال پوششی یا اورلپ می باشد وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) موجب انتقال بار های رزوه ای به طول کل میلگرد می شود.
وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) سبب پایین آمدن تراکم میلگرد در محل اتصال می گردد وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) موجب در امتداد هم قرار گرفتن آرماتور ها می شود.
وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) سبب کاهش زمان در انجام پروژه خواهد شد و می تواند استفاده از وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) باعث توجیه امر اقتصادی به جای استفاده از اورلپ گردد.
وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) موجب کاهش وزن سازه خواهد شد. وصله مکانیکی میلگرد ( کوپلر ) نسبت  بتن و بتن ریزی راحت را افزایش می دهد.

انواع کوپلر یا وصله مکانیکی

کوپلر استاندارد *
کوپلر تبدیلی *
کوپلر راست و چپ *
کوپلر جوشی سازه *
کوپلر انتهایی *
کوپلر پیچی *

کوپلر استاندار : جهت اتصال دو آرماتور با سایز یا قطر یکسان استفاده می شود. رزوه آرماتور ها در کوپلر استاندار در هر دو طرف بصورت راستگرد می باشد

کوپلر تبدیل : جهت اتصال دو آرماتور با سایز یا قطر متفاوت استفاده می شود. رزوه آرماتور ها در کوپلر تبدیل در هر دو طرف بصورت راستگرد می باشد

کوپلر چپ وراست : جهت اتصال دو آرماتور استفاده می شود. رزوه آرماتور ها در کوپلر چپ و راست در یک طرف راست گردو در طرف دیگر چپ گرد می باشد
کوپلرجوشی سازه : جهت اتصال آرماتور ها به یک سطح مقطح فلزی استفاده می شود


کوپلر انتهایی : در انتهای آرماتور ها جهت جلوگیری از خم انتهایی مورد استفاده قرار می گیرد



کوپلر پیچی : جهت اتصال آرماتور ها بدون نیاز به رزوه کردن استفاده می شود

مزایای کوپلر یا وصله مکانیکی

امروزه با افزایش قیمت آهن آلات و همچنین افزایش هزینه های حمل و نقل آن ها استفاده از کوپلر یا وصله مکانیکی به شدت افزایش یافته است.
استفاده از کوپلر یا وصله مکانیکی مزایای زیادی دارد که در زیر به یکسری از مهم ترین آن ها را ذکر کرده ایم کوپلر یا وصله مکانیکی به دلیل عدم استفاده از اورلوپ سبب کاهش میلگرد و در نتیجه کاهش هزینه خواهد شد وصله مکانیکی بر عکس اورلوپ جهت اتصال میلگرد های با سایز یا قطر زیاد مورد استفاده قرار می گیرد.
کوپلر یا وصله مکانیکی به دلیل عدم استفاده از اورلوپ و کاهش آماتور ها وزن سازه را کاهش می دهد کوپلر یا وصله مکانیکی سبب کاهش تراکم آماتور ها در محل های اتصال آماتور ها می شود
وصله مکانیکی سبب قرار گرفتن آماتور ها در امتداد هم می شود و دیگر از روش است جهت قرار گیری آن ها کنار یکدیگر استفاده نمی شود کوپلر یا وصله مکانیکی با ایجاد نظم در چیدمان آماتور ها در کنار یکدیگر میزان درصد بتون مورد استفاده را افزایش داده و موجب بالا رفتن استقامت سازه خواهد شد که این امر تحمل سازه را در برابر نیرو و فشار وارده ( مانند زلزله ) افزایش خواهد داد وصله مکانیکی سبب کاهش مدت زمان پروژه خواهد         

                          جهت راهنمایی و مشاوره با کارشناسان کاوه کوپلر همین حالا تماس حاصل فرمایید




Choose Your Color
You can easily change and switch the colors.